Werkdruk of druk aan het werk? #24-2019

Werkdruk is een regelmatig terugkerend item in diverse onderzoeken onder collega’s. Niet voor niets dus dat dit onderwerp hoog op de agenda staat van de organisatie en de OR. Met het project Veerkrachtig Vakmanschap zijn we voortvarend aan de slag gegaan om van werkdruk, werkgeluk te maken. Onlangs vond er in het kader van dit project een informatieve themabijeenkomst plaats voor leidinggevenden. Een van de sprekers was Kilian Wawoe, docent Human Resources Management van de Vrije Universiteit Amsterdam. 

De docent die ook bekend is van de Wereld Draait Door, zoomde in op de factoren die energie opleveren of kosten. Zijn boodschap: zorg voor een goede balans tussen zaken die energie kosten en die energie opleveren. Aansluitend zijn de aanwezigen bijgepraat over twee projecten die op dit moment draaien bij het Rijn- en binnenvaartteam en bij het STC vmbo college.

De komende periode gaat de projectgroep verder met het analyseren van de huidige stand van zaken zodat we straks een goed plan van aanpak kunnen maken.

Meer info: Audrey Rost-Ernst