landelijke staking onderwijs #33-2019

De vakbonden hebben een stakingsdag aangekondigd op 6 november a.s. In die week wordt de begroting van het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap (OCW) in de Tweede Kamer besproken. De aankondiging lijkt bedoeld om druk te zetten op het gesprek dat premier Rutte met de onderwijsraden heeft op 16 oktober. De keuze voor deze stakingsdag en de invulling die zij geven aan de acties, is vanzelfsprekend een verantwoordelijkheid van de bonden. Hoewel het College van Bestuur begrip op kan brengen voor het standpunt van de vakbonden zijn wij van mening dat de gesprekken nog niet zijn afgerond en een staking op dit moment niet passend is.

Samen met andere Rotterdamse onderwijsinstellingen en in de lijn met het advies van de MBO Raad, is afgesproken dat bij deelname aan de staking het salaris over die dag zal worden gekort. Om die reden, en ook vanwege het belang van het onderwijsproces, vragen wij collega’s die willen deelnemen aan de staking zich op voorhand te melden. Dat kan via Youforce.

Hoe werkt registreren in Youforce?

Log op de normale manier in en ga via de tegel Self Service naar het tabblad ”staking”. Je krijgt dan de volgende tekst te zien: ‘Ik heb de intentie om op woensdag 6 november 2019 deel te nemen aan de stakingsactie. Ik weet dat deze dag op mijn salaris in mindering wordt gebracht’. Er gaat een automatisch bericht naar je direct leidinggevende.

Mocht je problemen ondervinden bij het inloggen in Youforce, meld je dan even bij de afdeling HRM (hrm@stc-r.nl).

Namens het College van Bestuur, bedankt voor je medewerking.

Frits Gronsveld