Lashing and securing training center #33-2019

Achter het STC mbo college in de Waalhaven, op het haventrainingcentrum, wordt het Lashing and securing training center ingericht. Studenten leren hier hoe ze op een veilige manier met lading kunnen omgaan bij onder andere het beladen van trailers, het vastzetten van lading in containers of op flatracks. ILS-Matrans en STC steken hier samen de handen voor uit de mouwen.

Naast de inrichting richt de samenwerkingsovereenkomst zich op het ondersteunen van medewerkers van ILS-Matrans in het traject van werk naar werk. Vanwege de fysieke belasting van het werk biedt ILS-Matrans nieuwe medewerkers in principe een contract voor bepaalde tijd. Het STC ondersteunt medewerkers aan het einde van dit arbeidscontract naar een volgende baan.

Hoogte

In het lashing center kunnen studenten ook oefenen met het werken op hoogte.

Deze praktijkruimte in de open lucht wordt in eerste instantie ingericht voor studenten van de STC mbo-opleidingen Havenoperaties en Havenlogistiek. Ook jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt, herintreders, deelnemers die snel aan het werk willen en bij wie een praktische vorm van onderwijs past, kunnen hier hun kennis en vaardigheden trainen.

Het lashing center wordt mogelijk gemaakt door Samen Sterk.

Meer info: Jonneke de Jong