Scholingscarrousel #41 – 2019

Ook in het nieuwe jaar is er een gevarieerd aanbod in de scholingscarrousel. Doe je mee? Bekijk het aanbod van januari en februari en schrijf je in.

Workshop Communiceren met jongeren
Een constructief gesprek voeren met een puberende jongere kan een lastige opgave zijn, niet zelden resulterend in een onbevredigende discussie of frustratie van één of beide partijen. Jongeren in de puberteit willen dat je naar hen luistert, maar hoe doe je dat zonder je eigen doelen uit het oog te verliezen? Wil je leren hoe je meer resultaat kunt boeken met de gesprekken met je leerlingen of studenten?

Datum en tijdstip: dinsdag 14 en 28 januari 2020 van 14.30 – 17.00 uur
Locatie: Lloydstraat 300


Workshop ‘Hoe voer ik een goed loopbaangesprek met leerlingen?’
Gesprekken met leerlingen over hun profiel- of studiekeuze en studievoortgang zijn erg belangrijk, maar ook tijdrovend. In deze workshop leer je hoe je met weinig tijd toch effectieve vragen kunt stellen waardoor je leerlingen goed op weg helpt. Daarnaast krijg je tips over het stellen van de juiste vragen en andere gesprekstechnieken.

Datum en tijdstip: dinsdag 4 februari 2020 van 13.00 – 16.30 uur
Locatie: Waalhaven Z.z. 16


Workshop Balans Werk & Privé
Heb je moeite het juiste evenwicht te (blijven) vinden in de verhouding belasting – belastbaarheid? Wil je weten hoe je om kunt gaan met stress? En hoe je prioriteiten stelt? Schrijf je nu in voor de workshop ‘Balans werk en privé’!

Datum en tijdstip: donderdag 6 februari 2020 van 15.00 – 17.00 uur
Locatie: Waalhaven Z.z. 16


Cursus Wintoets
In deze cursus is er aandacht voor de mogelijkheden van het digitale toetssysteem Wintoets in het algemeen en binnen STC Group. Hoe maak je bijvoorbeeld een toets en een analyse? En hoe richt je het menu in? Dit systeem werkt naadloos samen met Quayn (cursusaanbod maart 2020).

Datum en tijdstip: donderdag 6 en 13 februari 2020 van 17.00 – 21.00 uur
Locatie: Waalhaven Z.z. 16


Cursus Rekendocent
Deze cursus is bedoeld voor (v)mbo-docenten die met rekenen te maken hebben. Goed rekenonderwijs vraagt om kennis van didactiek en om professionele gecijferdheid. Tijdens deze cursus leer je hoe je als docent op een interactieve manier rekenonderwijs geeft. Dit gebeurt aan de hand van de vier domeinen: getallen, verhoudingen, meten & meetkunde en verbanden.

Datum en tijdstip: februari 2020. Precieze datum wordt later bekend.
Locatie: Waalhaven Z.z. 16

Schrijf je in!

Meer info: de Scholingscarrousel