De papieren verlofkaart verdwijnt! # 4 – aan de leiding

Per 6 januari 2020 gaat al het ondersteunde personeel (vakantie) verlof digitaal registreren. Alleen docenten, instructeurs en onderwijsassistenten registreren hun verlof niet, omdat hun uren conform de normjaartaak worden verdeeld.

De papieren verlofkaart maakt plaats voor een digitale werkwijze in HR Self Service in Youforce. Medewerkers en leidinggevenden hebben dan altijd en overal actueel inzicht in de opbouw en de opname van verlof.


Onderscheid tussen wettelijk- en bovenwettelijk verlof

Daarnaast wordt er in het totaalverlof direct een onderscheid gemaakt tussen wettelijk verlof en bovenwettelijk verlof en de bijbehorende vervaltermijnen. Conform Europese regelgeving voeren we dit met het digitaliseren van de verlofkaart ook meteen door.

Goed om te weten, de vervaltermijnen van de verschillende verlofsoorten verschillen van elkaar:

  • ADV en seniorenverlof: vervalt aan het einde van het kalender jaar waarin het is opgebouwd
  • Wettelijk verlof: vervalt na 1,5 jaar
  • Bovenwettelijk verlof: vervalt na 5 jaar


Wat betekent dit voor jou als leidinggevende?

Uiteraard overlegt de medewerker nog steeds vooraf met de leidinggevende en collega’s voordat er verlof wordt opgenomen.

De medewerker voert vervolgen het verlof zelf in via Self Service in YouForce. Als leidinggevende krijg je geen melding van deze registratie. Daar is voor gekozen om het voor jou zo overzichtelijk mogelijk te houden en geen extra werk te creëren. Er komt wel een melding binnen als de medewerker het verlof weer intrekt.


Hoe heb je inzicht als leidinggevende?

Alles in één oogopslag! Als leidinggevende altijd een totaal overzicht zien waarin alle verlofregistraties van jouw teamleden staan. Dit geeft je inzicht in:

  • De bezetting van je afdeling
  • Het aantal verlofuren wat nog beschikbaar is per medewerker
  • Het restant van de verlofsaldo’s in een compleet jaaroverzicht.


Handleiding

Het systeem wijst zich vanzelf, maar we stellen op SharePoint een handleiding beschikbaar zodat je altijd het proces terug kan lezen wanneer het toch niet helemaal duidelijk is.

Heb je nog vragen neem dan contact op met je HR adviseur.

Meer info: hrm@stc-r.nl