Start pilot digitaal samenwerken bij college Havens #4 – aan de leiding

Binnen het STC mbo college Havens is het pilotproject ‘Digitaal Samenwerken’ gestart, met als doel om een duidelijke structuur neer te zetten voor de stimulering van communicatie, het samenwerken aan documenten en het delen van informatie tussen de collega’s. Tijdens het pilotproject wordt Microsoft Teams gestructureerd geïmplementeerd en wordt er een online startportaal neergezet.

Samen met het STC mbo college Havens wordt het project opgepakt zodat er een goed resultaat wordt neergezet dat aansluit bij de situatie en wensen van het college.

Op het moment wordt er hard gewerkt aan het nieuwe Start Portaal. Het Start Portaal wordt de landingspagina van het STC mbo college Havens Havens, waarbinnen alle informatie van het college beschikbaar gaat worden zodat informatie en vastgestelde documenten (bijvoorbeeld lesmateriaal) makkelijk te raadplegen zijn door de medewerkers.

Naast het nieuwe Start Portaal maakt het werken in Microsoft Teams onderdeel uit van het project ‘Digitaal Samenwerken’. Microsoft Teams wordt daarbij gestructureerd geïmplementeerd om zo wildgroei van teams te voorkomen.

Het pilotproject is het startpunt van een groter project, op termijn willen we de samenwerkingsomgeving ook gebruiken in de klas, met studenten. Wanneer het raamwerk staat, gaan we dit verder uitrollen naar de andere colleges.”

Meer info: Alwin Peppelenbosch