Buitenlandse delegaties op bezoek #7 – 2020

De afgelopen weken hebben we delegaties uit verschillende landen ontvangen. Door dergelijke bezoeken kunnen we STC Group internationaal presenteren en internationale relaties opbouwen en versterken.

Op 30 en 31 januari – de dag van de Brexit! – kwamen acht scholen uit Engeland op bezoek. Het bezoek werd gecoördineerd door Career Colleges, een organisatie waar we al langere tijd mee in gesprek zijn om een logistieke opleiding te ontwikkelen. Op de Lloydstraat hebben ze een uitgebreide presentatie en rondleiding gekregen. Ook werden Zadkine en het Grafisch Lyceum bezocht. Op dit moment wordt er gewerkt aan een overkoepelende samenwerkingsovereenkomst met deze scholen.

Het South Regional College in Newry, Noord-Ierland was op vrijdag 7 januari bij STC-KNRM. Dit college had grote interesse in de ontwikkelingen rond de Topklas WIND en de diverse trainingen die door STC-KNRM worden aangeboden.

Tot slot was op 10 februari schout-bij-nacht Khaled Iqbal uit Bangladesh bij STC International op bezoek. STC International is betrokken bij een groot project in Bangladesh over het ontwikkelen van duurzame oplossingen in de maritieme en haven sectoren door het versterken van het opleidingsaanbod van de BSMRU Maritime University in Bangladesh en CPA (Chittagong Port Authority). Dat gebeurt samen met CINOP, een maatschappelijke organisatie gericht op leren opleiden en ontwikkelen en IHE-Delft, instituut voor wateronderwijs. Dit project wordt gefinancierd door NUFFIC. Het project loopt van 1 september 2019 tot 31 december 2021.

Meer info: STC International