Update digitalisering HRM – Selfservice Youforce

We hebben inmiddels mooie stappen gezet in de digitalisering van het verlof in Selfservice van Youforce. We houden je de komende tijd in de nieuwsbrieven op de hoogte over de aankomende ontwikkelingen. Er worden namelijk na de voorjaarsvakantie weer nieuwe functionaliteiten toegevoegd aan Selfservice voor zowel de medewerker als de leidinggevende: ‘Uit dienst melden’ en ‘Verlengen/omzetten van het dienstverband’.

Leidinggevenden krijgen in Youforce een tegel met de functie om een medewerker uit dienst te melden en het contract te beëindigen met diverse redenen van opgave. Daarnaast komt er een tegel om een contract voor bepaalde tijd van een medewerker te verlengen en/of om te zetten naar een contract van onbepaalde tijd. HRM zal in beide gevallen zorgen voor de administratieve afwerking.

Het wordt voor de medewerker mogelijk om zelf zijn dienstverband te beëindigen door zijn ontslag digitaal in te dienen. Uiteraard is de medewerker voor het digitaal indienen al in gesprek gegaan met zijn leidinggevende, hieraan veranderd niets.

Je wordt op de hoogte gesteld indien de nieuwe functionaliteiten in Selfservice live staan. Een handleiding (voor medewerkers en leidinggevenden) zal t.z.t. beschikbaar zijn op SharePoint.

Tot slot, mochten er nog vragen zijn over ‘Verlof’ via Selfservice dan is het mogelijk om een afspraak te maken met een HRM medewerker om samen door het proces te lopen. Neem hiervoor contact op met de HRM Servicedesk via HRM@stc-r.nl of 010-448 6200.