Gastcolleges in projectweek Specialist Havenlogistiek #17-2024

Voor de mbo-opleiding Specialist Internationale Havenlogistiek hadden de studenten afgelopen week alweer hun derde projectweek van dit schooljaar. Het doel van deze projectweken is om de studenten een beter beeld te geven van het werkveld waarin ze de komende jaren kunnen gaan werken. Tijdens deze projectweek stonden de verschillende modaliteiten in de logistieke wereld centraal. Een transportbedrijf (weg), een shortsea-bedrijf (schip), een intermodaal bedrijf (spoor) en een binnenvaartbedrijf (binnenvaart) presenteerden zichzelf middels een presentatie, quiz en business case aan de STC-studenten.

Dankzij deze gastcolleges krijgen de STC-studenten een beter (totaal)beeld van de vele (werkveld)mogelijkheden die zij in de toekomst kunnen benutten. De projectweken tonen tevens de sterke relatie aan tussen de STC-opleidingen en de logistieke bedrijven in en rond de Rotterdamse Haven, waarbij vraag en aanbod al in een vroeg stadium bij elkaar komen.

Langs deze weg willen wij Hutchinson Port Europe Intermodal (Roberto Diaz Diaz), Mammoet Ferry Transport (Barry Kweekel), Global Liner Agencies (Tim Ouwerkerk) en Coöperatie NPRC (Wilco Volker) hartelijk bedanken voor hun bijdrage aan de STC-projectweek van de opleiding Specialist Internationale Haven Logistiek. We hopen deze bedrijven ook volgend jaar weer te mogen verwelkomen tijdens de nieuwe projectweken, zodat de nieuwe (potentiële) logistieke talenten die de STC-opleiding opleidt, kunnen blijven bijdragen aan de logistieke sector in en rond de Rotterdamse Haven!