BHV-herhalingen 2024 succesvol verlopen #18-2024

De BHV-herhalingen van het jaar 2024 zitten er weer voor alle BHV’ers op. Zoals we inmiddels gewend zijn, heeft iedereen de BHV e-learning succesvol doorlopen. De praktijkavonden hebben dit jaar zo veel als mogelijk plaatsgevonden in scenariotrainingen op de locatie van de BHV’er zelf. Van tevoren zijn er door de STC-locaties scenario’s doorgegeven aan de docenten van STC NEXT. Deze zijn op de praktijkavonden behandeld. 

Omdat er op deze manier BHV-trainen niet aan alle BHV-competenties kan worden voldaan (denk bijvoorbeeld aan de competentie Blussen), zullen de praktijktrainingen volgend jaar plaatsvinden op het Safety Training Center van de STC-locatie Heijplaat. Zo proberen we creatief een balans te vinden om aan de competenties te voldoen van het NIBHV en toch te trainen op de eigen risico’s van de verschillende STC-locaties.  

We hebben na de BHV-trainingen een enquête gestuurd die door veel deelnemers zijn ingevuld. Hieruit blijkt (op een enkele uitzondering na) dat de trainingen worden gewaardeerd en als leerzaam en leuk zijn ervaren. Ook geven veel collega’s de voorkeur aan de e-learning in plaats van een extra avond op een STC-locatie te trainen. Voor ons in ieder geval goed om te lezen.  De waardering gaat uit naar al onze BHV’ers en EHBO’ers die klaar staan om die collega, die leerling/student of het STC te helpen als het er echt om gaat. Dat mag zeker worden uitgesproken. Dankjewel voor je inzet!

Neem ook eens een kijkje op Startpunt Veiligheid

Deze cursisten werd uitgelegd welke acties je onderneemt als je wit poeder vindt.