Excursie naar Hamburg #18-2024

Vlak voor de meivakantie zijn 27 studenten van college Logistiek & Vervoer met de trein naar Hamburg gereisd. Het was al vroeg verzamelen op Rotterdam CS en iedereen was keurig op tijd 😊. De sfeer zat er al van begin af aan goed in. In Hamburg was het even zoeken naar de juiste metro naar ons hostel in St. Pauli. Oei, waar koop je kaartjes? En waar is de ingang? Nou dan maar even zonder kaartje, sorry, we hebben zwartgereden.

Nadat de kamers verdeeld waren, kon iedereen even chillen, iets lekkers in de buurt halen of met ons docenten aan de wandel richting centrum. Of met de elektrische step op stap om snel heen en weer te gaan. Iedereen ging op avontuur en kwam weer veilig terug in het hostel om lekker te slapen.

Na een uitgebreid en gezond ontbijtbuffet zijn de studenten in groepjes de stad ingegaan voor de ‘Schnitzeljagd’, een tocht langs verschillende plekken in de stad waar met behulp van de navigatie op de telefoon verschillende opdrachten uitgevoerd konden worden. Een erg leuke manier om de stad te leren kennen. En wie waren de winnaars…? De docenten natuurlijk. Helaas af en toe een beetje regen onderweg, maar aan het eind van de middag kwam het echt met bakken uit de lucht. Gelukkig hadden we afgesproken bij het overdekte en enorm grote Miniaturwunderland. Hier gingen de studenten pas echt los. Voor sommigen een droom die uitkwam. We zagen vliegtuigen dalen en landen, prachtige treinen die door de verschillende landschappen reden. En een muis die tussen de tafeltjes doorrende.

De laatste dag stond in het teken van Airbus. We moesten vroeg ontbijten om de bus te halen die er ongeveer een uur over deed om ons te brengen. Ik wilde heel graag kaartjes kopen voor de groep… maar helaas dat ging niet. Dan maar weer zwart (sorry). De uitleg was af en toe wat te ingewikkeld, EN in het Duits, maar gelukkig was daar meneer Baljeu die het geheel op zijn eigen manier perfect kon uitleggen.

Terug duurde ietsje langer, weer sorry zwart en met een omweggetje, maar ach zo zie je eens wat van de stad.

En dan was het alweer tijd voor de laatste inkopen, spullen ophalen en weer zum Bahnhof. Met helaas wat vertraging en uitgevallen treinen. En toch… hoe doet de DB dat, op de geplande tijd in Rotterdam.

Wij kijken terug op een zeer geslaagde en gezellige reis met toppers van studenten LV en LT.

Dank namens jullie docenten,

 Jackie Habets, Victor Baljeu, Jose Lima