Nationaal groeifondsprogramma NPULS zet innovatie in onderwijs centraal! #20-2024

In een ambitieuze zet om het onderwijslandschap van Nederland te transformeren, lanceert NPULS – Het Nationaal Groeifondsprogramma – een allesomvattend initiatief voor publieke mbo-scholen, hogescholen en universiteiten. Met een focus op samenwerking streeft NPULS ernaar de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren, de wendbaarheid te vergroten en digitale vaardigheden van zowel docenten als lerenden te versterken. In dit filmpje wordt kort uitgelegd wat NPULS inhoud.

Binnen NPULS zijn er acht programmaonderdelen waarop instellingen mee kunnen doen:
* Kennisinfrastructuur
​* Digitale sectorvoorzieningen
​* Digitale leermaterialen
​* Wendbaar georganiseerd onderwijs
* Studiedata en AI
​* EdTech
​* Pilothub XR
​* Centers for Teaching en Learning

Binnen deze onderdelen worden verschillende bijeenkomsten georganiseerd en kan je als instelling op verschillende manieren participeren; meedoen, meedenken of meekijken. De verbinding met het groeifonds loopt via het sleutelteam van de instelling. Voor het STC zitten in dit sleutelteam; Everina van Assen, Adrian Butnaru, Ali Çetin, Arnold Smit, Renee Boelaars, Robbert Douma, Thijmen Groenewegen en Ton Hoppener. Het eerste aanspreekpunt is Thijmen Groenewegen.

Wil je meer weten, of wil je naar een van de bijeenkomsten over deze programma’s neem dan contact op met Thijmen.

Vanuit NPULS is er al een aantal producten ontwikkeld; neem bijvoorbeeld eens een kijkje in de twee magazines die door de programma’s Wendbaar georganiseerd onderwijs en Studiedata en AI zijn gecreëerd:

Slimmer onderwijs met AI magazine

Microcredentials magazine