Elektrotechniek Plus en Nationaal Programma Rotterdam Zuid werken samen aan betere baankansen voor jongeren #20-2024

Elektrotechniek Plus en het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) hebben een convenant ondertekend om jongeren in de regio Rotterdam aan betere baankansen te helpen. Deelnemers volgen een betaalde mbo-niveau-4 opleiding tot elektromonteur, met stage- en baangarantie en gaan al in het derde en vierde leerjaar aan de slag bij gerenommeerde bedrijven in de industrie.


Het convenant werd op 6 juni ondertekend op de RDM-campus van het Techniek College Rotterdam. Namens Elektrotechniek Plus zette projectleider Warner Rosenboom zijn handtekening, namens NPRZ was dit Thomas Ebeltjes, projectcoördinator AanDeBak-garanties. Tijdens de bijeenkomst vertelde NPRZ-directeur Marco Pastors dat de banen met een mooi toekomstperspectief voor het oprapen liggen, mits je de juiste opleiding kiest.

Op dit moment kiezen veel jongeren voor administratieve opleidingen, terwijl in die sectoren niet zoveel werk is. Volgens Ebeltjes heb je op een olieraffinaderij veel mooiere toekomstkansen. “Niet alleen heb je daar meer baanzekerheid, je wordt ook veel beter betaald.”

Jeroen Van Dorp van Shell Pernis, een van de deelnemende bedrijven aan Elektrotechniek Plus, is blij dat beide partijen de handen ineen slaan om jongeren een beter perspectief te bieden. “Het mes snijdt aan twee kanten. Bedrijven in de industrie zijn erbij gebaat dat er voldoende goed opgeleid personeel is, de maatschappij is gebaat bij gelijke kansen voor iedereen en bestaanszekerheid.” Tijdens zijn praatje voorafgaand aan het ondertekenen van het convenant stond hij stil bij de zeven pluspunten van Elektrotechniek Plus.

De eerste lichting gaat in september van start. “We zijn tevreden met het animo, maar we kunnen altijd meer talent in de elektrotechniek gebruiken. Aanmelden kan nog tot eind augustus. Als je kiest voor Elektrotechniek Plus ben je verzekerd van een mooie toekomst: een betaalde volwaardige opleiding, leren en werken tegelijk, baangarantie en volop doorgroeimogelijkheden. Elektrotechniek wordt met het oog op de energietransitie de komende jaren alleen nog maar belangrijker, dus er is werk genoeg!”, aldus Van Dorp.
 

Over Elektrotechniek Plus
Elektrotechniek Plus is een innovatieve alliantie tussen onderwijsinstellingen en vooraanstaande bedrijven in de industrie in de regio Rijnmond. Dit unieke samenwerkingsverband heeft geresulteerd in een mbo-4-opleiding op het gebied van Elektrotechniek, waar studenten de kans krijgen om te leren en werken bij prominente werkgevers in de industrie. Met een focus op praktijkervaring en persoonlijke ontwikkeling, streeft Elektrotechniek Plus ernaar om een nieuwe generatie professionals op te leiden die klaar is voor de uitdagingen van de toekomst.

Elektrotechniek Plus is een initiatief van bp, Shell, ExxonMobil, SPIE, Equans, Techniek College Rotterdam, STC mbo, Vakwijs en Goflex. Kijk voor meer informatie op www.elektrotechniekplus.nl

Over het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ)
In het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) werken Rijk, de gemeente Rotterdam, corporaties, zorginstellingen, schoolbesturen, bedrijfsleven, politie en Openbaar Ministerie aan een gezonde toekomst voor Rotterdam-Zuid. Samen zorgen deze partners dat opleidingsniveau, arbeidsparticipatie en woonkwaliteit in 20 jaar stijgen naar het gemiddelde van de vier grote steden in Nederland.

Kijk voor meer informatie op https://www.nprz.nl/