Train-the-trainer event in Steyr succesvol verlopen #14-2024

Van 9 t/m 11 april vond bij de Fachhochschule Oberösterreich (FHOO) een succesvolle training plaats voor docenten en projectmanagers van het project 1System4IWT Learning. Binnen dit EU-project voor de binnenvaart worden interactieve e-learning modules ontwikkeld per competentie die worden opgeslagen in een databank (INeS) waar alle binnenvaartopleiders toegang toe hebben. Afgezien van verschillende keynotes (o.a. van dr. Alexander Lutz van Argonics over de inzet van de track pilot en de impact ervan voor opleiden en trainen van binnenvaartpersoneel) heeft een studentreview plaatsgehad. Van vijf Europese onderwijsinstellingen hebben binnenvaartstudenten online na een briefing bevindingen opgetekend en gepresenteerd.

De feedback was hier en daar scherp te noemen (zie bijgaande foto), maar daar kunnen wij als ontwikkelaars alleen maar ons voordeel mee doen. Speciale dank langs deze weg voor Marina de Gier, Jacqueline van Zuijlen en Cor van Wijngaarden van team Rijn- en binnenvaart voor het coachen van niveau-4 studenten Binnenvaart die een bijdrage hebben geleverd. Op dit moment onderzoeken we of een walstage te combineren is met een rol in dit Europese onderwijsontwikkelproject. De training is afgesloten met een workshop onder leiding van Minne van Eekeren van B&O.

Na een online instructie van VSIGHT over het creëren van een digitale workflow, gingen alle deelnemers aan de slag om een workflow te maken over het leggen van een type knoop. Een ieder heeft vervolgens de eigen workflow getest op een variëteit van devices, op de RealWear smartglass (zie foto), eigen laptop en/of smartphone. De software van VSIGHT is namelijk agnostisch inzetbaar.

Meer informatie: Jan Smallegange