FORT-PORT KICKOFF

STC is sinds enige tijd betrokken bij FORT-PORT. Dat staat voor Focusing On the Right Things in the Port of Rotterdam en is een door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) gefinancierd onderzoeksproject. Dit project beoogt bij te dragen aan de aanpak van ondermijnende criminaliteit, om de haven van Rotterdam veiliger, weerbaarder en toekomstbestendiger te maken.

Het onderzoek heeft tot doel de illegale stromen en onderliggende criminele bedrijfsprocessen in de haven bloot te leggen. Tegelijkertijd wordt de handhaving en opsporing ervan als ook het lokale beleid bestudeerd, ontwikkeld, geïmplementeerd en geëvalueerd, om zo de mogelijkheden voor criminele activiteiten en netwerken verder in te perken.
In het project werken we samen in een groot consortium van universiteiten, publieke en private partijen die acteren in en rondom de haven van Rotterdam. De rol van STC is, om onder andere samen met collega’s van Zadkine, mede inhoud te geven aan het werkpakket wat serious games gaat vormgeven. Dit werkpakket zal geleid worden door de Universiteit van Utrecht.

We zijn trots dat we een rol mogen spelen bij dit belangrijke maatschappelijke onderwerp, voor meer informatie kijk op www.fortport.nl.