Un bon bini na Sra Micheline Marti Nicolaas di SBO Nilda Pinto di Curaçao na STC Group #12-2023

Op woensdag 29 maart ontvingen collega’s van het STC de waarnemend directeur Micheline Marti Nicolaas van Nilda Pinto Secundair Beroepsonderwijs (SBO) uit Curaçao. Tijdens dit informele bezoek spraken de collega’s met elkaar over mogelijke kansen en dromen voor de toekomst.

Jaarlijks ontvangt het STC studenten vanuit het Koninkrijk der Nederlanden / Caraïbisch Nederland die hun maritieme studie bij het STC gaan volgen. Zowel het STC als Nilda Pinto SBO zijn van mening dat er een betere aansluiting van het onderwijs moet komen, en waarmee het studiesucces van Caribische studenten wordt vergroot.

Collega’s van het STC lieten Micheline Marti Nicolaas de ‘maritieme’ faciliteiten van het STC-gebouw aan de Lloydstraat zien. Deze faciliteiten worden ingezet in ons machtige mooie onderwijs.

Rondleiding door student Kevin
Zo werd er een bezoek gebracht aan de brug- en machinekamersimulator. Student Kevin Salas kreeg vroeger op Curaçao les van Micheline Marti Nicolaas, en dit keer heeft hij Micheline rondgeleid en uitleg gegeven!

Het gezelschap nam ook een kijkje in het practicum voor bankwerken en lassen. Tot slot ging de groep naar een mooie innovatie, het nautech-lokaal, waar een demo werd gegeven werd met AR/VR (Augmented Reality en Virtual Reality) aan boord van een schip.

Op naar een volgende ontmoeting
Zowel het STC als SBO Nilda Pinto ervaren het bezoek als zeer positief en kijken uit naar een volgende ontmoeting.

Met dank aan: Micheline Marti, Omrine Wilson, Gerben van der Meulen, Monique de Heij, Thaïsa de Windt, Jacqueline van Zuijlen, student Kevin Salas, Frank Waszink, Joep Bonten en Marjolein Mahu.


Meer info: Internationaldesk