Docentstage voor college Logistiek & Vervoer #14-2023

Bij het college Logistiek & Vervoer stond de week na Pasen in het teken van de docentstage. In deze week bezochten de docenten andere scholen of het bedrijfsleven, met als doel hun eigen ontwikkeling te stimuleren maar zeker ook om voorbeelden op te halen hoe het beter of anders kan. Veel scholen in het land zagen een vertegenwoordiging van het college, van Groningen tot Brabant en van vo tot hbo.

Naast het bezoek aan scholen en bedrijven is er ook hard gewerkt aan lopende processen zoals de afstemming over de opleidingen heen rondom methodes, de voorbereiding op het nieuwe exameninstrumentarium en de inzet op de samenwerking met het team Communicatie en team Planning. Het was een week waarin het college veel inspiratie opdeed.

Leerzaam
Op vrijdag werd de week afgesloten met een grote gezamenlijke deelsessie. Er werd gepresenteerd wat de groep had geleerd, wat ze ermee wil gaan doen en hoe ze dit in gezamenlijkheid kan doen. Van kleine veranderingen die direct toegepast kunnen worden, bijvoorbeeld de opbouw van een toets of de inrichting van het gebouw, tot grote ideeën die nog verder met elkaar worden uitgewerkt, zoals verbeteringen in de BPV of het modulair maken van het aanbod.

Het college kijkt terug op een fijne week!

Neem een kijkje bij een collega
Ben je nieuwsgierig geworden of wil je eens bij een collega kijken? Maak gerust een afspraak met één van de L&V-collega’s. Het college L&V leert graag van en met elkaar!

Meer info: Manon Olde Monnikhof