Dank je wel aan alle BHV’ers en EHBO’ers #20-2023

Allereerst willen we alle BHV’ers bedanken voor de inzet en het volgen van de jaarlijkse BHV-herhaling. Op een paar collega’s na heeft iedereen zijn/haar BHV-herhaling met succes gevolgd.

BHV e-learning:

Uit verzoeken van de BHV-herhalingen van vorig jaar is gebleken dat vele collega’s graag de BHV- avonden ingekort zouden willen zien van twee avonden naar een avond per jaar. Dit jaar zijn we begonnen dit te realiseren d.m.v. een e‑learningmodule, die een van de twee avonden heeft kunnen vervangen. De e‑learning is door meer dan 95 procent van de deelnemers goed ontvangen. De enkele collega’s die problemen hebben ondervonden met vooral het inloggen, zijn persoonlijk begeleid.

Opmerkingen van de BHV’ers tijdens de trainingen:

STC Group besteedt de BHV-herhalingslessen uit bij STC Next. De deelnemende BHV’ers zijn gevraagd zijn/haar ervaringen te delen met ons. Op deze manier krijgen wij een goed beeld wat jullie van de training vonden.

Hierbij een kleine opgave van de meeste overeengekomen opmerkingen:

  • Kan de training plaatsvinden op eigen locatie?

Ja, dit is mogelijk, maar niet ieder jaar. Er zijn competenties die behandeld moeten worden tijdens de lessen die op de locatie Heijplaat gemakkelijk te realiseren zijn.

  • Niet iedereen was even enthousiast over de manier van lesgeven van sommige docenten van STC Next.

We hebben tijdens de herhalingslessen dit commentaar besproken met STC Next, waarna er actie is ondernomen en een en ander is aangepast.

  • Afstemming van lestijden tussen de lessen van STC Next, waardoor er voor sommige klassen wachttijd is ontstaan tussen het wisselen van de lessen.

Ook dit is tijdens de herhalingslessen besproken met STC Next, waarna er actie is ondernomen en een en ander is aangepast.

  • De lestijden, vier lesuren wordt als lang ervaren. Normaliter zijn de lessen verdeeld over twee dagen van drie uur.
    Om aan het eerdere verzoek te voldoen van een lesavond in plaats van twee lesavonden is er een uur bijgekomen op de praktijkdag.

Dit is onvermijdelijk om aan alle competenties volgens de richtlijnen van het NIBHV te voldoen.
Gekeken zal gaan worden of het haalbaar is de lestijden te vervroegen met een half uur. Hierdoor eindigen de lessen dan ook eerder.

Trainen op eigen locatie:
Dit jaar hebben de trainingen plaatsgevonden op de STC-locatie van STC-KNRM (nu STC NEXT).

Volgend jaar is de bedoeling om op de praktijkdag zoveel als mogelijk de BHV’ers te trainen op de eigen locatie met wederom de e-learning als voorbereiding.
Met STC Next zal gekeken worden naar passende scenariotrainingen.

BHV’ers en EHBO’ers maken het verschil:

Dank gaat uit naar alle BHV’ers en EHBO’ers, die qua veiligheid verantwoordelijkheid nemen op de werkplek en ervoor getraind zijn om met verschillende situaties tijdens calamiteiten het verschil te kunnen maken.

Het kan zomaar gebeuren dat er een collega of leerling/student hiermee echt geholpen kan worden en dat wordt gezien en gewaardeerd.

Dank jullie wel!

Meer weten over veiligheid binnen het STC? Volg dan onderstaande link:

Startpunt Veiligheid – STC Group (sharepoint.com)

Meer info: Patrick van der Graaf