Wilt u ook ‘Helpende handen in de klas’? De gemeente biedt ze aan! #27-2023

Van maandag 2 tot en met vrijdag 6 oktober is de Nationale Onderwijsweek 2023. Een week om extra waardering te tonen voor jullie, onderwijsprofessionals. We willen vanuit de gemeente Rotterdam echter niet alleen waardering tonen, maar ook onze helpende handen aanbieden. Een dag(deel) mét het Rotterdamse Onderwijs.

Niet alleen praten…

Regelmatig bezoeken medewerkers van de gemeente de Rotterdamse scholen. Hierbij zijn de gesprekken vaak met de schoolleiders of schoolbestuurders. In de Nationale Onderwijsweek willen we een stapje verder gaan: medewerkers van de gemeente Rotterdam én een aantal leden van het college van burgemeester en wethouders verruilen hun werkplek om jullie te helpen op school.

Dit is dé kans voor onderwijsprofessionals om een medewerker van de gemeente of één van de collegeleden te laten zien hoe het er in de klas aan toe gaat. En je krijgt er gedurende een aantal uren een extra paar handen in de klas bij! Het is de bedoeling dat de deelnemende ambtenaren en collegeleden een actieve rol vervullen om zo samen met jullie een beeld te krijgen van hoe het is om leraar te zijn in al zijn facetten.

Neem je ons aanbod aan?

Zou je wel eens willen laten zien hoe jouw dag eruitziet? Heb je een klusje dat al een tijdje op de plank ligt? Dan kun je vast wel een helpende hand gebruiken. Het meehelpen kan van alles zijn; zolang de school of de leraar er maar écht iets aan heeft en het jullie geen extra werk kost. Het kan dus gaan om het schoonmaken van Duplo-blokjes, het vegen van het lokaal, samen met een groepje leerlingen extra gaan lezen, knutselen of een onderwijsleergesprek met studenten. De invulling kan ook zijn het één-op-één sparren over die lastige som, meehelpen bij een sportactiviteit, meekijken naar het veiligheidsbeleid of gesprekken voeren met leerlingen/ studenten in het kader van burgerschap.

Het is niet de bedoeling dat het onnodige tijdsinvestering vraagt van jullie.

Dus… vind je het leuk om in de Nationale Onderwijsweek 2023 hulp te krijgen van een medewerker van de gemeente of één van de collegeleden? Laat het ons dan zo snel mogelijk weten, dan gaan we een match zoeken voor een leuke ochtend/middag.

Reageer wel snel, want vol-is-vol.

Groet,

Mary van Wieringen (mede namens Projectteam Nationale Onderwijsweek 2023)

Aanmelden kan door onderstaande gegevens in te vullen en dit (uiterlijk 14 september 2023) te mailen naar: HelpendehandenindeklasMO@rotterdam.nl

—————————————————————————————————————————————————

Ja, ik wil graag een paar extra handen in de klas! Wij kunnen hierbij …… (aantal) personen ontvangen.

naam instelling/school ………………………………………………………………………………………………………………………………………..……………………

adres instelling/school ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

naam contactpersoon ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..………

telefoonnummer ……………………………………………………………………………………………………………………………………………..………………….

emailadres ……………………………………………………………………………………………………………………………………………….

gewenste dag en tijdstip …………………………………………………………………………………………………………….…………..…..………………………………………..

globale omschrijving werkzaamheden …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

……………………………………………………………………………………………………………………………………………….………………………