Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) #editie 2 – aan de leiding

Op 1 januari 2020 krijgen we te maken met een nieuwe wetgeving die direct impact heeft op personeel. Met invoering van deze wet is het weer mogelijk om een medewerker drie opeenvolgende arbeidsovereenkomsten te bieden, met een maximum termijn van 3 jaar. Op dit moment is het belangrijk om te weten dat wanneer een 2e jaars arbeidsovereenkomst na 1 januari 2020 afloopt, we een 3e jaarscontract gaan aanbieden in plaats van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (oude wetgeving).

STC Group heeft momenteel een taakstelling om terughoudend om te gaan met uitbreiding, dus waar mogelijk houden we onze flexibele schil zo groot mogelijk.

Je HRM-adviseur neemt contact met je op wanneer er medewerkers zijn waarvan het 2e jaarcontract in de periode vanaf 1 januari t/m 1 maart 2020 afloopt.

Transitievergoeding vanaf dag één.

Medewerkers hebben vanaf de eerste dag dat zij in dienst zijn recht op een transitievergoeding. In de oude wetgeving was dit pas vanaf een diensttijd van 2 jaar. Als een medewerker een half jaar in dienst is geweest (en door STC ontslagen wordt of tijdelijk contract niet verlengd) heeft deze medewerker vanaf 1 januari 2020 al recht op de transitievergoeding. Deze vergoeding is wel een stuk lager dan voorheen het geval was.

Verder zijn er wijzigingen m.b.t. flexibele arbeid, het ontslagrecht en Sociale zekerheid. In een uitvoerige memo informeren we jullie verder over de wijzigingen die van belang zijn. Uiteraard kun je met vragen altijd terecht bij je HRM-adviseur.

Meer info: afdeling HRM