Webinar Havenlogistiek in samenwerking met STC Publishing #16 – 2020

Bijna honderd deelnemers volgden op 23 april de eerste online crash course ‘Havenlogistiek’ georganiseerd door de Rotterdam Port Promotion Council in samenwerking met STC Publishing. Het begon met ‘De haven in vogelvlucht’. Het was een eerste geslaagde editie in een reeks van vijf webinars waaraan docenten van het STC meewerken.

Hoe verloopt het nautische proces in de Rotterdamse haven? Wat doet een cargadoor nou eigenlijk precies? En een stuwadoor? Welke partijen zijn er betrokken bij de logistieke afhandeling van de goederen? Welke modaliteiten komen hierbij kijken? Wanneer komt de Douane in beeld? En wat is de rol van het Havenbedrijf in dit geheel?

Onder meer onder begeleiding van vakdocenten van het STC is er iedere editie een gastspreker uit de havengemeenschap. In de online sessies word je helemaal bijgepraat over de maritieme dienstverlening in de Rotterdamse haven. Alle edities zijn al volgeboekt.

Meer info: Monic Verschoor