Projectweek en collegetour veiligheid #16 – 2021

Vorige week was er een projectweek voor eerstejaars van Logistiek supervisor als voorbereiding op hun stage. Ze volgden een hele week workshops over veilig en gezond werken, communicatie en veerkrachtig handelen. Zo leerden zij hoe je het beste kunt tillen, hoe je omgaat met gevaarlijke stoffen, volgden zij een sollicitatietraining en speelden een online game over veranderende situaties. In de game waren studenten bijvoorbeeld logistiek supervisor of klant. De supervisor moest een lading vervoeren maar ondertussen zorgden game changers voor roet in het eten, bijvoorbeeld omdat er medewerkers naar de tandarts moesten en er dan minder medewerkers zijn. Tja.. wat doe je dan?

Hoe ga je daar mee om? Je kan bijvoorbeeld de klant bellen, dat moesten ze dan ook echt doen. 

De week werd afgesloten met de collegetour over veiligheid die ook werd bijgewoond door studenten Manager transport en logistiek, Logistiek supervisor, Aviation officer, Luchtvrachtspecialist, Teamleiders, Chauffeurs wegtransport, Planner wegtransport en Coördinator havenoperaties. Verschillende experts uit het beroepenveld deelden hun verhalen over hun leven na een bedrijfsongeval of na een opgelopen beroepsziekte.

De collegetour is onderdeel van de campagne ‘werken met gezond verstand= veilig werken met gevaarlijke stoffen’, van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Wil je volgend schooljaar ook meedoen? Neem contact op met Anouk Vermeulen.

De collegetour gemist? Terugkijken kan door hier te klikken.

Meer info: Anouk Vermeulen