Volg de Workshop ‘Socrates op Sneakers’#15-2023

Wat kun je doen om in (moeilijke) gesprekken met leerlingen/studenten in verbinding te blijven, waar je soms ook liefdevol moet confronteren? Je kunt nog op twee dagen deelnemen aan de workshop ‘Socrates op Sneakers’, te weten: dinsdag 30 mei en vrijdag 2 juni a.s.

Het STC heeft De Denksmederij gevraagd om trainingen van een dagdeel te verzorgen waarin je Socratische technieken leert die het gesprek verdiepen. In de training leer je hoe je vragen stelt met impact en hoe je iedere zin zo kunt ontleden, dat je iemands (onbewuste) gedachten kunt bevragen. Zo leert je gesprekspartner zichzelf beter kennen én jij je gesprekspartner, zodat dieper begrip van elkaar mogelijk is.  

Typische Socratische vaardigheden waar we mee gaan oefenen, zijn:

  • Schoon luisteren
  • Je eigen gespreksneigingen herkennen
  • Je oordeel opschorten
  • Scherp doorvragen op wat iemand zegt
  • De empathische nulstand in te zetten om verbinding te maken (klinkt tegenstrijdig, maar is het niet!)

Op Socratische wijze het gesprek voeren vraagt vaardigheden, maar vooral een specifieke houding. In de training wordt ruimschoots aandacht besteed aan deze houding, naast de concrete tips en tricks die ook aan de orde zullen komen.

Je hoeft je niet op de training voor te bereiden. We vragen je alleen met een open en nieuwsgierige blik de training in te stappen.

Na afloop van de training krijg je het boek ‘Socrates op Sneakers’ van Elke Wiss cadeau (zolang de voorraad strekt).

Aanmelden kan via STC Academy of e-mail naar: academy@stc-r.nl.

Meer info: Ad Ruinard