Wil jij meepraten over integriteitsuitdagingen? #16-2023

Wil jij meepraten over integriteitsuitdagingen?

STC’er Remco de Goede is voor zijn master ‘Management en Innovatie in Maatschappelijke Organisaties’ bezig met een participatief actieonderzoek. Het onderzoek gaat over integriteit en heeft de volgende onderzoeksvraag: ‘Hoe kan de maritieme en logistieke opleidingssector studenten effectief voorbereiden op integriteitsuitdagingen en betrokkenheid bij drugssmokkel?’

Remco is al met een aantal partijen hierover in gesprek maar zoekt nog collega’s die het interessant vinden om hierover mee te praten en te denken.

Het onderzoek heeft de volgende deelvragen:

  1. Wat zijn de huidige methoden en strategieën die worden gebruikt om onze (mbo-) studenten voor te bereiden op integriteitskwesties in de havenlogistieke sector en hoe effectief zijn deze methoden?
  2. Welke factoren beïnvloeden de beslissingen van studenten en werknemers in de logistieke sector om zich in te laten met criminele activiteiten?
  3. Wat zijn de meest voorkomende signalen van integriteitsschendingen in de sector, en hoe kunnen docenten deze signalen herkennen en aanpakken?
  4. Hoe kan STC Group samenwerken met bedrijven, overheden en andere belanghebbenden om integriteitseducatie en -training effectiever te maken?
  5. Hoe kunnen onderwijsinstellingen een veilige en ondersteunende omgeving creëren waarin studenten en medewerkers zich comfortabel voelen om integriteitskwesties en mogelijke schendingen te bespreken en te melden?

Remco is al met een aantal interessante partijen in gesprek of gaat daar binnenkort mee in gesprek (Deltalinqs, OM, Politie (Ondermijningsteam Oscar en wijkagenten), bedrijfsleven, studenten, collega’s, Robbie Roks (Erasmus Universiteit) en collega mbo- instellingen) maar hij is nog op zoek naar collega’s die het interessant vinden om mee de praten en te denken over dit onderwerp. Het maakt niet uit vanuit welke rol of college je dit doet. De tijdsinvestering is maximaal een paar uurtjes per maand.

Wil je hieraan meewerken/-denken stuur Remco dan een e-mail.

Meer info: Remco de Goede