Nieuw: aanmelden mbo via CAMBO #22-2023

Nieuw: aanmelden mbo via CAMBO

Graag brengen wij jullie op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot het aanmelden voor een mbo-opleiding via CAMBO. Dit initiatief komt voort uit het wetsvoorstel ‘verbetering rechtsbescherming MBO-studenten’ dat op 1 augustus 2023 in werking treedt. Deze wet brengt verschillende wijzigingen met zich mee met betrekking tot ‘Passend Onderwijs’. Vanaf 1 augustus 2023 zijn wij verplicht om mogelijke ondersteuningsbehoeften te inventariseren bij studenten die zich aanmelden, en hierover afspraken vast te leggen vóór het nemen van een inschrijfbeslissing.

Op dit moment is het in Magister niet mogelijk voor studenten om bij aanmelding aan te geven of zij specifieke ondersteuningsbehoeften hebben. Dit is een functionaliteit die Magister niet biedt. Veel andere mbo-instellingen maken echter al gebruik van CAMBO. CAMBO biedt wel de mogelijkheid om deze informatie te registreren, waardoor wij in staat zijn om studenten te selecteren die nadere ondersteuning nodig hebben. Op die manier kunnen we vóór het nemen van een inschrijfbeslissing afspraken maken om aan deze behoeften te voldoen. Zodra een aanmelding via CAMBO is voltooid, wordt deze informatie uitgewisseld naar Magister voor de gebruikelijke vervolgprocedure.

Voor meer informatie over CAMBO – Centraal Aanmelden MBO – verwijzen wij jullie naar de volgende website: mbovoorzieningen

Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebben, stuur dan een e-mail naar nieuws@stc-r.nl. Wij zullen ervoor zorgen dat de betreffende collega’s jouw vraag ontvangen en zo spoedig mogelijk antwoord geven.