Mijn STC – hét nieuwe informatieportaal voor studenten #23-2023

‘Mijn STC’ wordt het nieuwe centrale communicatie-, en informatieportaal voor studenten. Het is een omgeving waar studenten alle informatie kunnen vinden die zij dagelijks, wekelijks of jaarlijks nodig hebben om hun studie goed te kunnen doen. Denk hierbij aan cijfers, roosters, OEREN, alle informatie uit de studiegids, etc. Daarnaast wordt dit kanaal gebruikt om klassen makkelijker berichten te sturen, lesuitval te melden en input van studenten op te vragen.
 
Met de inrichting van deze omgeving zijn huidige studenten van verschillende locaties, nauw betrokken geweest. Ook zijn kwaliteit-coördinatoren, docenten en een onderwijs manager bevraagd. De vormgeving en de informatie die zichtbaar moest worden op deze omgeving is voornamelijk gebaseerd op de mening van studenten. Tijdens het onderzoek met studenten is naar voren gekomen dat dit portaal het best geïntegreerd kan worden in de MS Teams omgeving van STC. 80% van de studenten werkt op dit moment namelijk al in Teams. Voordeel hiervan is dat studenten deze omgeving kennen en hier dagelijks gebruik van maken.

Wat betekent dit voor jouw dagelijkse werk als docent?
Vanaf komend schooljaar gaan wij met elkaar werken in deze nieuwe omgeving. Om jullie hiervan goed op de hoogte te brengen kunnen jullie in het nieuwe schooljaar een introductievideo verwachten, waarin wordt uitgelegd hoe ‘Mijn STC’ werkt en welke afspraken we hierover maken met elkaar. ‘Mijn STC’ biedt naast voordelen voor de studenten, ook vele voordelen voor docenten:

  • Efficiënte communicatie: alle communicatie kan worden beheerd op één plek, waardoor er tijd wordt bespaard en informatie niet versnipperd raakt.
  • Toegang tot relevante informatie: er kan snel en gemakkelijk belangrijke informatie worden geraadpleegd, zoals roosters en lesmateriaal, wat bijdraagt aan efficiënte lesvoorbereiding.
  • Betere planning en organisatie: een geïntegreerde informatievoorziening helpt bij het plannen en organiseren van lessen en activiteiten, zoals het melden van lesuitval en het communiceren van deadlines.
  • Betere samenwerking en interactie: een informatieportaal faciliteert de samenwerking en interactie tussen docenten en studenten, waardoor communicatie gemakkelijker verloopt en de betrokkenheid van studenten wordt vergroot.

Onderwijsmanagers ontvangen op korte termijn een uitnodiging voor een training. We verzoeken jullie vriendelijk om hierbij aanwezig zijn.  

Hier alvast een kleine sneak preview!

Gedurende de zomervakantie zal er nog hard gewerkt worden aan de inhoudelijke en technische invulling van dit portaal. Op termijn zal er ook gekeken worden naar een ‘Mijn STC’ voor leerlingen van het vmbo en alle medewerkers.

Voor nu wensen we jullie een hele fijne vakantie, namens de werkgroep ‘Mijn STC’. Ben je docent of Slb’er? Houd dan je mail goed in de gaten! Begin van het schooljaar krijg je verdere informatie. We zien jullie weer in het nieuwe schooljaar, waarin we met elkaar gebruik gaan maken van het nieuwe studentenportaal ‘Mijn STC’!