Maritiem Masterplan budget toegekend #23-2023

De Nationale Groeifondsaanvraag voor het Maritiem Masterplan van Nederland Maritiem Land is toegekend: 210 miljoen euro voor maritieme verduurzaming. Het gezamenlijke doel hierbij is: 40 klimaat neutrale schepen (net zero) op zee, ontwikkeld, gebouwd en gebruikt in een cyclische innovatieketen, waarbij digitaal data gedeeld worden over de hele levensduur van het schip. Het waarmaken van deze visie zal een transitie vergen: sociale innovatie bij opdrachtgevers (zoals de Rijksrederij), werven, maritieme toeleveranciers alsmede opleiders.

Bij de laatste schakel komt STC Group in beeld als leidinggevend opleidings- en trainingsinstituut in Nederland Maritiem Land. Onder aanvoering van Jan Kweekel is in 2022 een Human Capital agenda geschreven, waarvoor een claim van 18 miljoen euro voor inspanningen van alle maritieme mbo en hbo opleiders in Nederland is neergelegd.

Na de zomer zal, vanuit de buik van onze organisatie, nadere inkleuring plaatsvinden van het Maritiem Masterplan. M&T en RMI trekken hierin gezamenlijk op. Deze toekenning, het recente bezoek van Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem-Alexander en Zijne Excellentie Minister Dijkgraaf en de nevenactiviteit van onze voorzitter van de Raad van Toezicht, mevrouw Marja van Bijsterveldt, als maritiem gezant, mag worden gezien als ‘Samen Sterk’.

Meer info: Jan Smallegange