Nieuw wachtwoordbeleid STC

Om de data veiligheid binnen het STC te waarborgen wordt er na de herfstvakantie op 24 oktober 2023 een nieuw wachtwoordbeleid geactiveerd.

Waarom wij dit doen?

We voeren dit wachtwoordbeleid in, zodat wij beter beschermd zijn tegen hackers. Op dit moment zijn er veel risicovolle (standaard) wachtwoorden in gebruik zonder twee-factor authenticatie. Om bovenstaande redenen is het van zeer groot belang dat wij ons allemaal aan de regels van het nieuwe wachtwoordbeleid gaan houden.

Wat betekent dit voor jou als medewerker?

Het nieuwe wachtwoordbeleid wordt: Wachtwoorden dienen voortaan te bestaan uit minimaal 12 karakters. Deze moet bestaan uit tenminste 1 kleine letter, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 vreemd teken. Iedere 90 dagen zul je een nieuw wachtwoord moeten instellen i.v.m. jouw veiligheid. Wachtwoorden mogen niet binnen 6 keer herhaald worden. Twee-factor authenticatie wordt standaard aangezet. Dit is een extra verificatiemethode via een extern e-mailadres of telefoonnummer, zodat men straks zelf in staat is om wachtwoorden te wijzigen.

De afdeling ICT zal binnenkort een handleiding ter beschikking stellen met de verschillende scenario’s waar u als medewerker mee te maken kunt krijgen.

Mocht er ondanks deze handleiding nog problemen of vragen zijn, dan kunt u contact opnemen met de helpdesk via helpdesk@stc-r.nl of 088-3186222.