Studiereis Barcelona college havens

Van 2 t/m 13 oktober zijn 25 studenten van College Havens op studiereis naar Barcelona (en Rome) geweest. Een twaalfdaags programma onder subsidie van Erasmus+. Gedurende die twaalf dagen hebben de studenten een vol programma voorgeschoteld gekregen.

We zijn bij vier verschillende scholen langs geweest en op iedere school hebben we een andere vorm van interactie (foto 1) met Spaanse studenten gehad. De vier scholen waren Jaume Mimo in Cerdanyola (net buiten Barcelona), STUCOM en ESIC beide in het centrum van Barcelona en met ILB in de haven van Barcelona (ILB is een soort STC Havens van Barcelona).

Door ESIC zijn we uitgenodigd om met hun en onze studenten met een touringcar naar de haven van Tarragona te gaan (foto 2), we hebben in het Maritiem museum aldaar uitleg gekregen over de haven en zijn vervolgens met een gids een rondje door de bijzonder overzichtelijke haven van Tarragona gaan varen.

Op de dagen dat we niet met schoolbezoeken bezig waren, zijn we culturele activiteiten gaan ondernemen. Het absolute hoogtepunt van de studiereis was echter de MOST training van de Escola Europea, een school die is opgericht door enkele havens aan de Mediterrane in samenwerking met Grimald.  Met een RoPax schip van Grimaldi (de Cruising Roma (foto 3)) zijn we overgevaren van Barcelona naar Rome en ook weer terug, waarbij de studenten een vierdaagse casus over multimodaliteit hebben opgelost door intensief samen te werken, de brug, garage en voor een winnend groepje zelfs de machine kamer te bezoeken en de uitkomst van de casus te presenteren aan de jury.


Meer informatie kan worden opgevraagd bij Ramon van Hal, Pim Oosterhoff of Tamara Sunder

Mede gefinancierd door het programma Erasmus+ van de Europese Unie.