Nieuwe afspraken over schoolveiligheid – STC tekent convenant

Rotterdam vindt het belangrijk dat leerlingen, studenten en leraren zich veilig voelen op school. De gemeente heeft daarom samen met onder meer Rotterdamse scholen, de politie en Stichting Jongerenwerk op Zuid nieuwe afspraken gemaakt over veiligheid op scholen.

Deze afspraken staan in het convenant ‘Veiligheid in en om het onderwijs’ – een overeenkomst die de betrokken partijen, waaronder burgemeester Aboutaleb en onderwijswethouder Said Kasmi, deze week gezamenlijk hebben ondertekend. Het convenant is ondertekend door een scala aan toonaangevende organisaties, waaronder het STC, die gezamenlijk streven naar veilige leeromgevingen voor iedere student.

Jongerenwerker Hermon Kafela benadrukt de hedendaagse uitdagingen op scholen. Hij ziet dat jongeren tegenwoordig conflicten vastleggen en delen via sociale media. Ook worden leerlingen soms gechanteerd met compromitterend materiaal. Om hier effectief mee om te gaan, zijn meer jongerenwerkers op scholen een van de nieuwe afspraken uit het convenant.