De situatie in Israël en Gaza

Sinds zaterdag 7 oktober voert de Palestijnse organisatie Hamas vanuit Gaza terreuraanvallen uit op Israël. De heftige beelden gaan de hele wereld over. De onrust die daarover ontstaat komt ook de school en het klaslokaal binnen. Het is dus moeilijk om daar geen aandacht aan te besteden. Maar hoe doe je dat met een conflict dat heftige reacties kan oproepen? Bij zo’n gevoelig onderwerp kan dat spannend zijn. We wijzen alle docenten en geïnteresseerden op deze site voor meer informatie en tips: https://www.schoolenveiligheid.nl/news/impact-op-school-situatie-israel-gaza.
Gezien de heftige ontwikkelingen, en de gesprekken die hierdoor mogelijk op gang komen, delen we nog eens ons beleid over de neutrale school: 

De neutrale school

Het STC is een neutrale onderwijsorganisatie. Een plek waar iedereen die aan de slag wil in en om de haven van harte welkom is. Ongeacht geslacht, afkomst, kleur, geloof, levensovertuiging, ras of seksuele voorkeur. Dit is een groot goed. Deze neutraliteit betekent ook dat het STC geen politieke statements afgeeft en geen vlaggen van landen in conflictsituaties uithangt op school. Ook openlijke uitingen van geloof horen niet thuis op school, ongeacht om welk geloof het gaat.

We begrijpen dat de huidige situatie in Israël en Gaza bij sommige medewerkers, leerlingen en studenten, met name diegenen met een Joodse, Israëlische of Palestijnse achtergrond, gevoelens van zorg en bezorgdheid kan oproepen. We willen benadrukken dat we als onderwijsorganisatie empathie hebben voor onze medewerkers, leerlingen en studenten met diverse achtergronden en de moeilijke momenten die zij mogelijk doormaken.

We hopen dat de situatie in de regio snel zal verbeteren en dat er een pad naar vrede en stabiliteit gevonden wordt. Onze gedachten zijn bij allen die direct of indirect getroffen worden door de gebeurtenissen en we kijken uit naar een tijd waarin vreedzaam samenleven centraal staat.