Verdiepingsslag mbo-campagne “Machtig Mooi”

In het voorjaar van 2022 lanceerde het STC vol enthousiasme de mbo-campagne “Machtig Mooi”. Na zorgvuldige evaluatie, zowel intern als extern, zien we ruimte voor verbetering. De inschrijvingen van nieuwe leerlingen en studenten vertonen een neerwaartse trend, wat ons aanspoort tot actie.

Uit feedback blijkt dat er potentieel ligt bij twijfelaars en onbekenden met het STC. Daarom richten we ons op het vergroten van onze naamsbekendheid onder deze groep in de regio Rotterdam en omstreken. Hoewel we sterk vertegenwoordigd zijn onder de ‘lovers’, biedt deze doelgroep nog ruimte voor groei.

Onze aanpak omvat een verdieping van de (huidige) campagne. We stappen uit onze eigen wereld en betreden de directe belevingswereld van de studiekiezers. Deze benadering, gesteund door experts, behelst het behouden van de fotografie en het materiaal uit de “Machtig Mooi” campagne, maar voegt een nieuwe laag toe waarin we het eerste contact met de studiekiezer leggen.

Dit contact leggen we met behulp van persona’s, zorgvuldig samengestelde representaties van potentiële studenten op basis van analyses. Zo kunnen we effectiever inspelen op de behoeften en interesses van verschillende groepen studiekiezers.

Voorbeeldpersona’s zijn: de enthousiaste waterliefhebber, de ambitieuze carrièrejager, de avontuurlijke reiziger, de praktisch ingestelde doener, de technicus en de wereldverbeteraar. Elk van hen krijgt specifieke aandacht binnen de campagne.

De mbo-campagne omvat een divers scala aan middelen en acties. Denk aan een outdoor campagne met abri’s in de regio Rotterdam, online adverteren, social media updates, een nieuwe landingspagina, posters voor Open Dagen, vernieuwd promotiemateriaal zoals flyers en aanpassingen op onze website. Deze campagne blijft in ontwikkeling en zal geleidelijk worden uitgebreid.

Samen bouwen we aan een sterke en effectieve campagne die de aandacht van potentiële studenten vastgrijpt en hen de weg wijst naar de prachtige mogelijkheden die het STC te bieden heeft.

Een sfeerimpressie:

Online advertenties

Abri’s (outdoor)

Header landingspage website:

Zie ook: https://stc.nl/machtig-mooie-mbo-opleidingen/landingpage-machtig-mooi