Opening Flexklas Anthony Fokkerweg

Afgelopen dinsdag heeft de officiële opening van de Flexklas plaatsgevonden. Het prachtige lokaal op de Anthony Fokkerweg biedt ruimte aan maximaal 12 leerlingen met een vso-ondersteuningsbehoefte die vanuit groep 8 de tussenstap maken naar het voortgezet onderwijs (vo). Met een tussenstap naar de Flexklas wordt verwacht dat de leerling sneller en beter aanhaakt of aangehaakt blijft in het regulier onderwijs. Het doel is om leerlingen in maximaal twee jaar tijd door te laten stromen naar het regulier onderwijs of ze met een duidelijker beeld van de gewenste ondersteuning uit te laten stromen naar het voortgezet gespecialiseerd onderwijs.

De Flexklas is een initiatief van het samenwerkingsverband Koers VO, de vso- scholengemeenschappen van Yulius Onderwijs en IHUB Horizon en het STC vmbo college. Door alle kennis en ervaring te bundelen willen deze partijen kansen creëren voor leerlingen om de overstap te maken naar het regulier vo en uitval in het regulier onderwijs voorkomen. Ook willen ze leerlingen een bredere keuze in beroepsopleidingen bieden dan op dit moment in het gespecialiseerd onderwijs kan worden geboden.

Onder het genot van een hapje en een drankje werd samen met de samenwerkende partijen, directie, begeleiding, de docent en een aantal afgevaardigden van de gemeente Rotterdam teruggeblikt op de start van de samenwerking, de resultaten tot dusver en vooruitgekeken naar de toekomst.

Eens een kijkje in de klas komen nemen of meer informatie: Amanda Vink en Leon van Nieuwkerk