Beroependag STC Hanze Maritiem 

De beroependag op 13 november was verdeeld in een ochtend- en middag programma. Na een plenaire opening in de ochtend hielden de bedrijven die deelnamen aan de bedrijvenmarkt een pitch voor de studenten om ze naar hun stand te lokken. Na een korte pauze  gingen de studenten in vooraf gemaakte groepjes naar workshops van het loodswezen, Jumbo Shipping, een quiz en de banenmarkt.

Het strakke tijdschema dat we hadden gemaakt liep enigszins uit doordat de gesprekken tussen de studenten en de bedrijven langer duurden dan gepland. Toen we iedereen weer hadden verzameld, konden we het ochtenddeel plenair afsluiten waarna we met de bedrijven van een gezellige lunch konden genieten.

Het middagdeel kende ook een plenaire start omdat er nieuwe bedrijven zich hadden aangesloten die zich weer via een pitch aan de studenten gingen voorstellen. Daarna gingen de studenten naar workshops van TOS (sollicitatie training), Quantiparts (de toekomst van voortstuwing op schepen) en naar de bedrijvenmarkt. Ook in de middag constateerden we dat de gesprekken studenten en de bedrijven langer duurden dan op voorhand gepland.

De dag werd afgesloten met de uitslag van de quiz waarbij de eerste en tweede plek beloond werden met een fraaie tas/rugzak en een radio, beschikbaar gesteld door HEBO en het Loodswezen.

Zowel van de studenten als van de bedrijven hebben we complimenten gekregen over deze geslaagde dag. Grote dank gaat uit naar onze collega’s Romy Greupink en Simon Kramer die het grootste deel van de organisatie op zich hebben genomen.

In het kader van binden en boeien is het vooral voor onze eerstejaars studenten een zeer waardevolle dag geweest waarin ze veel te weten zijn gekomen over hun toekomstige beroep en welke overige mogelijkheden hun opleiding kan bieden.

Deelnemende bedrijven: Jumbo Shipping – Sierra Maritiem – Loodswezen – Vertom – Bamalite (binnenvaart) – Hartman Seatrade – Atlas Professionals – Holland America Line – HEBO – De Bock Maritiem Gebroeders van der Lee – Nederlandse Marine – Vitters Shipyard – TOS – Quantiparts