Werkgroep voor en met wereldburgers

Woensdag 1 november vond de eerste vergadering van dit schooljaar plaats van het STC-netwerk internationalisering. Dit netwerk is de verduurzaming van de werkgroep Voor en Met Wereldburgers die ontstaan is vanuit de oude Strategische Kwaliteits Agenda (SKA). voorzitter Wijnand Paauwe en projectleider Marjolein Mahu-Bosch trapten de eerste vergadering af.

We zijn van start gegaan met enthousiaste vertegenwoordiging vanuit het vmbo (Arjan Boot), MBO Havens (Wijnand Paauwe), mbo Logistiek en Vervoer (Manuela van der Groezen), Silvina Pereira Marques en Adson Hofman (STC Next), Adrian Butnaru (B&O) en Marjolein Mahu-Bosch (B&O). Collega Patrick Scheerhoorn van mbo Proces en Maintenance was deze keer niet aanwezig.

We hebben met elkaar gesproken over de interne samenwerking, verbinding en kennisuitwisseling op het gebied van internationalisering van vmbo tot Master. We gaan met elkaar op zoek naar de STC Group brede verbinding om internationalisering maar ook vakgebieden en projecten in de ruimste zin van het woord binnen colleges op de agenda te krijgen.

Iedereen ging met positieve energie van tafel. De eerste afspraken zijn gemaakt om te spreken over innovatieve plannen/ideeën die er liggen. Op naar de volgende vergadering die voor januari 2024 op de planning staat.

Meer weten over internationalisering en de mogelijkheden die het kan bieden binnen het mbo of lessen? Bezoek de website van Nuffic of bekijken het STC startpuntInternationalisering of e-mail internationaldesk@stc-r.nl