Studenten op de ITCO Members Meeting 2023

Afgelopen september is er in samenwerking met de International Tank Container Organisation (ITCO) de Tankcontainer Awareness day georganiseerd bij STC MBO college Internationale Haven. Ruim 70 studenten hebben kennisgemaakt met de wereld van de tankcontainer. Er zijn presentaties gegeven door verschillende bedrijven over het vervoer met tankcontainers, wat is een depot en de groei in deze sector. Daarbij konden studenten nog een kijkje nemen in een demonstratie tankcontainer. Wat natuurlijk erg bijzonder is, want deze speciale tankcontainer wordt wereldwijd ook gebruikt voor trainingen van personeel.

Naar aanleiding van deze informatieve dag, zijn wij als STC uitgenodigd op de ITCO Members Meeting 2023 in het Hilton Schiphol. We zijn met een groep zeer gemotiveerde studenten naar Schiphol afgereisd. Hier werden we vol enthousiasme ontvangen door de President van de ITCO, Reg Lee, en andere leden van de ITCO. De studenten kregen vanuit de zaal een warm applaus voor hun aanwezigheid.

Tijdens deze internationale meeting stond een aantal interessante presentaties op het programma, onder andere de veiligheid op depots wereldwijd, het digitaliseren van documentstromen binnen de logistiek. De ITCO heeft het STC MBO college Internationale Haven ook een E-learning module aangeboden, waarbij studenten alles te weten komen over het werken met tankcontainers, het gebruik en vervoer volgens de IMDG Code (wetboek vervoer verpakte gevaarlijke stoffen). Dit is een mooie toevoeging op het lespakket Gevaarlijke stoffen.

Ter afsluiting werd door Jarno Weps, van EXSIF, ook de Awareness day toegelicht. Het STC heeft mooie woorden gekregen en de aanwezigen werden erop gewezen dat ook zij, als bedrijf in de tankcontainer, wereldstudenten kunnen opleiden en motiveren om in deze innoverende wereld te komen werken.

Het was een lange maar zeer leerzame dag voor de studenten en docenten die aanwezig zijn geweest. Er zijn veel nieuwe contacten gelegd voor stageplaatsen en voor arbeidskansen van onze studenten.