Demissionair minister Mariëlle Paul op bezoek bij Flexklas

Donderdag 16 november verwelkomden we bij het vmbo o.a. Mariëlle Paul, (demissionair) Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap voor Primair en Voortgezet Onderwijs, Marieke Dekkers, voorzitter College van Bestuur van het samenwerkingsverband Koers VO en Said Kasmi, Wethouder Onderwijs, Cultuur en Evenementen voor een bezoek aan de Flexklas van het STC vmbo.
 
De Flexklas, een gezamenlijk initiatief van Koers VO, vso- scholengemeenschappen van Yulius Onderwijs en IHUB Horizon, en het STC vmbo, is bedoeld om door het bundelen van kennis en ervaring kansen te creëren voor leerlingen uit het gespecialiseerde onderwijs. We streven ernaar om de overstap naar regulier voortgezet onderwijs te vergemakkelijken en een breder scala aan beroepsopleidingen aan te bieden dan momenteel mogelijk is binnen het gespecialiseerd onderwijs.
 
Met de Flexklas willen we leerlingen in staat stellen sneller en beter aan te haken in het reguliere onderwijs. Ons doel is om hen binnen maximaal twee jaar te laten doorstromen naar het reguliere onderwijs of, indien nodig, met een duidelijker beeld van gewenste ondersteuning, naar het voortgezet gespecialiseerd onderwijs te laten uitstromen. Het STC hecht veel waarde aan maatwerkbegeleiding voor al onze leerlingen en we zijn verheugd dat we vandaag de kans hebben gehad om dit met onze bezoekers te delen.

Voor meer info kun je bij Amanda Vink terecht.