Nieuws over AFAS InSite #40-2023

Aanvraag vakantieverlof InSite: wat is er nieuw?

Een aanvraag voor vakantieverlof doe je uiteraard in InSite. Wanneer jij een aanvraag indient ontvangt jouw leidinggevende ter info een melding van de aanvraag.

Vervolgens keurt jouw leidinggevende de aanvraag goed of af. Wanneer deze wordt afgekeurd komt deze terug bij jou via een melding met de reden van het afkeuren.

Wanneer de aanvraag is goedgekeurd krijg jij hiervan ook een melding met de bevestiging. Na goedkeuring is jouw verlof meteen geregistreerd. 

Deze manier van werken zorgt ervoor dat we het verlof en proces goed borgen en dat de gemaakte afspraken juist geregistreerd worden.

Betaald ouderschapsverlof via InSite

Vanaf nu kun je jouw aanvraag voor betaald ouderschapsverlof doen via InSite. Dit geldt specifiek voor medewerkers van STC GROUP. Ook vind je een uitgebreide toelichting over deze optie.

Wettelijk recht op betaald ouderschapsverlof

Sinds 2 september 2022 bestaat er een wettelijk recht op betaald ouderschapsverlof. Dit betekent het recht op 9 weken betaald ouderschapsverlof dat voor 70% tot het maximum dagloon vergoed wordt. Dit verlof moet in het eerste levensjaar van het kind opgenomen worden en dat kan dus nu via InSite.

Roostertype van uren naar FTE per dag

Onderdeel van deze verandering is dat we overgaan van het roostertype ‘Uren per dag’ naar ‘FTE per dag’. Een beetje technisch verhaal, maar het zorgt ervoor dat het rooster klopt met de werkelijkheid. Het registreren en rapporteren van alle soorten verlof en verzuim verbeteren we hier mee.

Wat kan dit voor jou als medewerker betekenen?

Voor een aantal medewerkers wordt een taak op InSite klaargezet om hun rooster per 01-01-2024 door te geven. Dit gebeurt omdat op basis van de huidige roostergegevens niet bepaald kan worden wat de inzet per dag is. Houd je takenlijst dus in de gaten!

Verbetering werkwijze

Door deze nieuwe werkwijze kunnen we je op de juiste manier informeren over de mogelijkheden van betaald ouderschapsverlof, kun je dit zelf op een eenduidige manier aanvragen via InSite en verbeteren we samen de registratie en rapportage van alle soorten verlof en verzuim.