Kersttassenactie L&V groot succes #01-2024

In de laatste twee weken voor Kerst hebben verschillende docenten van het College Logistiek & Vervoer (locatie Waalhaven) opnieuw de inmiddels traditionele kersttassenactie georganiseerd. Het doel was om 150 kansarme gezinnen in Rotterdam-Zuid te voorzien van goed gevulde tassen met leuke, smakelijke en nuttige producten, zodat ook voor hen de Kerst wat feestelijker kon worden.

Dankzij de financiële bijdrage van Frits Gronsveld (die hij tijdens zijn afscheid aan de kersttassenactie gedaan had) en de vele bijdragen van bedrijven en particulieren, was er een goed gevulde pot om producten te kopen. Transportbedrijf Cornelissen verzorgde kosteloos het vervoer en De Jong Verpakkingen leverde kosteloos de 150 dozen. Vervolgens was het aan de studenten en docenten om in het kader van hun logistieke opleiding in het Warehouse deze dozen efficiënt in te pakken.

Over een professionele rollerbaan werden de dozen per tafel gevuld met elke keer aan aantal producten. Aan het eind werden deze gecontroleerd aan de hand van een paklijst en daarna geseald. Dit ging met zoveel enthousiasme en het ging zo efficiënt dat de dozen veel eerder klaar waren dan gepland. Nadat er ook nog twee pallets met speelgoed geleverd waren, konden alle dozen op pallets gezet worden. Daarna werden ze ingepakt met krimpfolie zodat ze veilig vervoerd konden worden naar de YMCA.

Deze vestiging van het YMCA in Feijenoord zorgde er vervolgens voor dat alle pakketten werden uitgereikt aan de 150 door hen geselecteerde gezinnen. Het was mooi en goed om te zien hoe blij en dankbaar deze mensen waren met de pakketten. De actie mag dan ook wederom als zeer geslaagd worden gezien. Heel veel dank aan alle docenten en studenten die hieraan meegewerkt hebben (vaak ook nog in hun vrije tijd!). Volgend jaar hopen we deze actie weer te kunnen herhalen.