Opening Green Technology Campus en Plant of the Future #08-2024

Dinsdag 27 februari was het dan zover: de officiële opening van de Green Technology Campus en de Plant of the Future op de locatie Brielle!

Het project ‘Plant of the Future’ is een publiek-private samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en het onderwijs. Het doel is om de afstand tussen bedrijfsleven en onderwijs te verkleinen. Studenten worden betrokken bij Industry 4.0 door te werken met geavanceerde instrumenten die data verzamelen om productieprocessen te optimaliseren. Van de Plant of the Future is ook een ‘digital twin’ gemaakt waarop onze studenten verdiepende opdrachten uitvoeren.

Binnen de Green Technology Campus leren onze studenten over duurzame energie en energietransitie. Door de energietransitie, ontwikkelingen die de industrie doormaakt en vergrijzing, is er veel behoefte aan technisch personeel dat flexibel en wendbaar is om in te spelen op toekomstige ontwikkelingen. De nieuwe kennis en vaardigheden worden aangeleerd in een daarvoor ontwikkelde campusruimte. Naast het opdoen van kennis over verschillende vormen van duurzame energie, kunnen studenten in de ruimte goed werken aan opdrachten en projecten.

Plant of the future
Dit is een oefenunit, een procesinstallatie uitgerust met de modernste apparatuur. In deze nieuwe gedigitaliseerde oefenomgeving kunnen huidige en toekomstige operators en onderhoudstechnici kennis en vaardigheden ontwikkelen om hen voor te bereiden op de nieuwe werkelijkheid die de energietransitie met zich meebrengt.

Green Technology Campus
In deze omgeving leren studenten alles over de energietransitie. Zij krijgen hier keuzedelen aangeboden als waterstoftechnologie, renewable energy en onderhoud aan windturbines. De ambitie is om de komende tijd deze campusomgeving uit te breiden met meer praktische voorbeelden uit het bedrijfsleven.

Van de opening is een leuke ‘aftermovie’ gemaakt die een indruk geeft van het event, de link naar die video volgt komende week in STC Nieuws.