STC en DronePort Rotterdam

Het U-Space Revolution in Rotterdam-evenement, georganiseerd door de Haven van Rotterdam en DronePort Rotterdam, was een groot succes met meer dan 220 deelnemers uit meer dan 15 landen! Van Singapore tot Spanje, en van EUROCONTROL tot het European Space Agency – ESA, bracht het evenement een breed scala aan professionals van over de hele wereld samen.

STC is trots op de internationale erkenning die we hebben gekregen voor onze inzet op het gebied van innovatie en educatie in de havenindustrie. Tijdens het evenement werd de rol van STC als opleider in de haven benadrukt, vooral met betrekking tot de ambitie om een uitgebreid drone-curriculum te ontwikkelen. Dit curriculum zal de mogelijkheid bieden voor opleidingen op verschillende niveaus, van vmbo tot hbo, om professionals op te leiden die kunnen werken in slimme-haven ecosystemen.

De demonstraties hebben niet alleen geavanceerde technologieën en innovatieve benaderingen in de schijnwerpers gezet, maar hebben ook laten zien hoe nauw onze banden zijn met vooraanstaande partners zoals de Haven van Rotterdam, DronePort Rotterdam en innovatieve startups zoals Airwayz, FlightOps, DDC, Unmanned Valley. Dit bevestigt onze positie als cruciale speler in het vormgeven van de toekomst van de havenindustrie.

Dankzij gezamenlijke inspanningen hebben we bewezen dat we voorop blijven lopen in het ontdekken en toepassen van nieuwe technologieën voor slimmere, veiligere en duurzamere operaties. Het is een prestatie die niet alleen ons als instituut, maar ook onze partners en de industrie als geheel vooruit helpt. We kijken uit naar verdere samenwerking en blijven streven naar vooruitgang en innovatie in onze industrie.

Wil je meer weten over het DronePort initiatief en de rol die STC hierin heeft? Of heb jij ambitie om kennis en innovaties in je lessen toe te passen? Of heb je andere vragen over de digitale strategie van het STC? Neem dan contact op met Adrian Butnaru of Thijmen Groenewegen