Internationale ontmoeting op STC-college Logistiek en Vervoer! #14-2024

Op woensdag 10 april was er een bruisende sfeer op het mbo college Logistiek & Vervoer met gasten van twee Europese mbo-scholen: Les Catalins uit Montelimar in Frankrijk en Tredu uit Tampere in Finland. Beide scholen waren nieuwsgierig naar onze opleidingen en de unieke simulatoren die we gebruiken. Het contact met Les Catalins verliep via een STC-collega, terwijl de samenwerking met Tredu tot stand kwam dankzij Albeda College. Een mooi voorbeeld van internationale synergie!

Een geslaagde dag vol inspiratie en samenwerking

Dankzij de inzet van enthousiaste collega’s van het college L&V en de afdeling B&O hebben we een boeiend programma samengesteld. De dag was een groot succes met waardevolle contacten en concrete plannen voor de toekomst.

Eerste stappen naar uitwisseling met Les Catalins

We verkennen de mogelijkheden om een studentenuitwisseling te realiseren voor het keuzedeel Frans. In het nieuwe schooljaar gaat onze docent Frans naar Montelimar om de haalbaarheid te bespreken. Ook Tredu is zeker geïnteresseerd in een nauwere samenwerking.

Internationale kansen voor jou!

  • Ben je docent of medewerker en wil je je professionaliseren met een stage in het buitenland?
  • Zie je kansen voor een uitwisseling met studenten of docenten binnen jouw opleiding?
  • Zijn er studenten die graag stage willen lopen in het buitenland?
  • Of wil je een programma opzetten voor een buitenlands bezoek of uitwisseling?

Neem dan contact op met Marjolein Mahu-Bosch, internationaldesk om de mogelijkheden te bespreken. Er zijn wellicht subsidiekansen via Erasmus+!

Samenwerking over grenzen heen: STC zet zich in voor internationale mobiliteit en uitwisseling!